bots welcome

Splošni pogoji

Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov za otroke in odrasle. Splošni pogoji spletne trgovine urshulas.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah.

Spletno trgovino Urshulas.com upravlja podjetje Urshulas, Urška Šprogar Krajnc s.p., Kovača vas 52a, Slovenska Bistrica. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete pogoje poslovanja, saj z uporabo spletne trgovine izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Upravitelj spletne trgovine

Urshulas, Urška Šprogar Krajnc s.p.
Kovača vas 52a
2310 Slovenska Bistrica
Telefon: +386 40 468 879
E-mail: info@urshulas.com
IBAN: SI56 6100 0000 6802 181 pri Delavski hranilnici d.d.
Davčna številka: SI77373448
Davčni zavezanec: NE (atipični davčni zavezanec)
Maticna številka: 6548318000

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Urshulas, Urška Šprogar Krajnc s.p. jamči, da osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam. Podjetje bo osebne podatke (ime in priimek, e-poštni naslov, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča) uporabil in hranil le za čas potreben za izpolnitev naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Za točnost podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri nakupu, ne odgovarjamo.

Cene

DDV ni obračunan na podlagi 76. a in 94. člena zakona o davku na dodano vrednost (nismo DDV plačniki), smo atipični davčni zavezanci. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cene, navedene v spletni trgovini Urshulas.com, ne vključujejo stroškov poštnine. Slike izdelkov so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Načini plačila

Urshulas.com omogoča plačilo po predračunu z bančnim nakazilom na naš TRR ali s pomočjo kreditne kartice.

Dostava

Izdelke, naročene v spletni trgovini, dostavlja Pošta Slovenije. Stroški pošiljanja in pakiranja so 3,00 € na naročilo. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Naročeni izdelki bodo izdelani po prejetem plačilu na TRR ali Paypal in oddani na pošto naslednji delovni dan po končani izdelavi (kot je navedeno ob naročilu), razen če ni navedeno drugače. V primeru, da naročenega naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec obveščen po elektronski pošti.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, personaliziranih izdelkov pa ni mogoče vrniti. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najkasneje v 15 dneh od prejema blaga, na info@urshulas.com ali pisno na sedež podjetja. K obvestilu kupec priloži kopijo računa. To sporočilo se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora vrniti blago na sedež podjetja v 15 dneh po pisnem odstopu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila.

Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni nepoškodovani embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ki ga prejmete ob prejemu blaga. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš TRR. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh po prejemu blaga.

Personaliziranih izdelkov ni mogoče vrniti.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali v napačni barvi. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od prejema pošiljke in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Reklamirano blago vrnete tako, da ga po vnaprejšnjem dogovoru z nami na naše stroške vrnete po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Menjava blaga

V kolikor kupec ugotovi, da mu kupljen, a neuporabljen izdelek ne ustreza, ga lahko zamenja za drug izdelek v enaki vrednosti, če izdelek ni personaliziran. V tem primeru stroške pošiljanja krije kupec. Izdelek mora biti vrnjen nepoškodovan, neuporabljen ter v originalni embalaži.

Personaliziranih izdelkov ni mogoče menjati.

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav se lahko na nas obrnete preko elektronske pošte info@urshulas.com ali pisno na sedež podjetja. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili, kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vseskozi obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo po svojih najboljših močeh prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletne trgovine in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala kupcu, ker spletna trgovina ni bila dostopna, ni delovala ali ni delovala pravilno.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletne trgovine utegnila nastati na kupčevi strojni, programski ali drugi opremi. Kupec je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletne trgovine. Slike izdelkov so simbolične in informativne ter so lahko drugačne od dejansko dobavljene robe.

Obvestila o piškotkih

Piškotek (angl. cookie) je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob vsakem obisku uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Uporaba piškotkov

Za pravilno delovanje spletnega mesta uporabljam standardni sejni piškotek, ki je nujno potreben in brez katerega spletna trgovina ne bi delovala. Sejni piškotek je ustvarjen začasno in je izbrisan, ko se zapre okno vašega brskalnika. Za uporabo tega piškotka ne potrebujem vašega dovoljenja.

Za boljšo uporabniško izkušnjo pa uporabljam tudi analitične piškotke. Potrebujem jih za preučevanje in izboljševanje spletne strani.

Piškotki na urshulas.com

Piškotek Vrsta Življenjska doba
PHPSESSID sejni piškotek do zapiranja brskalnika
Google Analytics analitični piškotki do 2 leti

Avtorske pravice

Spletna trgovina in vsi podatki, izdelki, opisi izdelkov in slike izdelkov ter ostali ne našteti elementi prikazani v spletni trgovini, so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Ti splošni pogoji veljajo od 11.2.2014, z zadnjimi dopolnitvami z dne 24.9.2019.

Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite.


Dovoljujem anonimno spremljanje obiskanih strani.

Več o piškotkih